مولف: شرکت کیمیا صنعت آتامان
در این مقاله سعی بر آن داریم تا مقدماتی در زمینه راه اندازی خط تولید انواع کرم ها و ملزومات آن بیان نماییم.
میکسر :
میکسر تولید کرم باید دو یا سه جداره باشد تا امکان گرم نمودن محصول در مراحل مختلف تولید ممکن شود. جوشکاری ها باید از نوع آرگون بوده و پرداخت کامل صورت بپذیرد. همچنین میکسر باید مجهز به CIP داخلی باشد تا در پریودهای زمانی مناسب یا به هنگام تغییر محصول قابل شستشو باشد. میکسرهای تولید کرم باید مجهز به اسکرابر (Scraper Agitator) با دور پایین باشند تا جداره و کف را کاملا تراشیده و مواد چسبیده به جداره و کف را مجددا وارد چرخه میکس بکند. علاوه بر موتوری که به اسکرابر (Scraper Agitator) متصل می باشد باید یک موتور دور بالا برای میکس و هموژن کردن نیز به کار برده شود. بنابراین برای میکسر کرم باید دو موتور لحاظ شود.
هموژنایزر می تواند داخلی باشد که در اینصورت به موتور دور بالای داخلی باید متصل گردد، همچنین می تواند به صورت پمپ هموژنایزر در نظر گرفته شود که در اینصورت بیرون از مخزن در مسیر خروج به میکسر متصل می شود. هزینه پمپ هموژنایزر نسبتا زیاد می باشد. میکسر کرم باید مجهز به دو ورودی باشد، یک ورودی جهت مواد پودری و ورودی دیگر جهت مایعات. اگر مخزن مجهز به پمپ هموژنایزر باشد می توان آن را در مسیر سیرکولاسیون قرار داده و ضمن هموژن کردن فرآبند سیرکولاسیون هم صورت بگیرد. در غیر اینصورت و استفاده از هموژنایزر داخلی باید از یک پمپ دنده ای جهت سیرکوله نمودن استفاده نمود. جنس ورق داخلی می تواند از استینلس استیل 304L یا 316L باشد. مخزن می تواند مجهز به هیتر و ترموکوپل باشد تا گرمایش به صورت یکنواخت و مستمر صورت گیرد. که در این صورت باید به صورت سه جداره طراحی گردد. اگر در خط تولید مخزن آرامش مجهز به سیستم خلاء پیش بینی نشده است، میکسر باید مجهز به سیستم خلاء باشد تا حباب هایی که در حین فرآیند تولید در محصول تجمع نموده اند از محصول خارج شده و محصول به صورت کرم همگن در آید.
مخزن آرامش:
مخزن آرامش به منظور استراحت دادن به محصول تولیدی به منظور خروج حباب های ایجاد شده در هنگام تولید در نظر گرفته می شود. این مخزن برای محصولات خمیری مانند کرم باید مجهز به میکسر دور پایین، اسکرابر و سیستم خلاء باشد. نیازی نیست این مخزن دو یا سه جداره باشد، هرچند خنک شدن تدریجی می تواند تاثیر به سزایی در همگن بودن محصول داشته باشد. جوشکاری ها باید از نوع آرگون پرداخت شده باشد تا محلی برای تجمع باکتری ها و تکثیر آنها ایجاد نشود.
پر کن و دوخت تمام اتوماتیک برای کرم های تیوپی:
برای پر کردن کرم درون تیوپ نیاز به پرکن با توانایی پر کردن و دوخت تیوپ های ۵۰ و ۱۰۰ گرمی و … با توجه به بازار فروش کارفرما باشد. پر کن های کرم اغلب به صورت تک نازله خطی می باشد. اما با توجه به سرعت پایین این نوع پرکن ها اغلب ترجیح داده می شود که از پرکن های چند نازله روتاری استفاده شود. هزینه پرکن های روتاری نسبت به پرکن های خطی کرم بسیار بیشتر می باشد. پرکن های کرم باید از نوع سیلندر و پیستونی باشد. همچنین برای پر کردن تیوپ ها باید مجهز به استپ موتور (Step motor) باشد تا پر شدن تیوپ ها از پایین ترین نقطه به سمت بالا که مانع از به دام افتادن حباب هوا در داخل تیوپ ها شود. اگر کانوایر مجهز به قالب با قابلیت تغییر پیوسته ی سایز برای انواع تیوپ ها باشد بسیار مطلوب خواهد بود. دوخت بافک متحرک مجهز به هیتر و ترموکوپل در انتهای خط باعث دوختن انتهای تیوپ شده و کاتر جهت برش اضافات دوخت به کار برده می شود.
پر کن و درب بند اتوماتیک برای کرم های ظرفی و درب بند:
پر کن های کرم در ظروف جار اگر به صورت خطی طراحی گردد اغلب به صورت تک نازله می باشد. اما با توجه به سرعت پایین این نوع پرکن ها اغلب ترجیح داده می شود که از پرکن های چند نازله روتاری استفاده می شود. هزینه پرکن های روتاری نسبت به پرکن های خطی کرم بسیار بیشتر می باشد. پرکن های کرم باید از نوع سیلندر و پیستونی باشد. نیازی نیست ارتفاع نازل ها در این نوع پرکن ها متغییر باشد. درب بند این نوع سیستم درب بند عمودی خواهد بود.
برای خط تولید کرم در ظروف جار نیاز به میز پخش و میز جمع آوری در ابتدا و انتهای خط بسته بندی داریم. دستگاه لیبل زن یا همان لیبل چسبان هم اغلب به صورت تاپ و دوار مورد نیاز است.
میز کارتنینگ:
جهت فرار دادن بسته های آماده شده درون کارتن به کار برده می شود. اغلب از یک میز ساده با روکش استیل به این منظور استفاده می شود. باید توجه داشت که طول و عرض میز به اندازه ای باشد که به راحتی به توان در آن عمل کارتن گذاری را انجام داد.
کارتن چسب زن:
به منظور چسب زدن زیر و روی کارتن به کاربرده می شود و در انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد.