بوتیل پارابن BUTYLPARABEN

0
1114


نام بین المللی: INCI Name

BUTYLPARABEN

نام رایج در اروپا: ECName

Butylparaben

نام فارسی: Persian Name

بوتیل پارابن

شرح کالا: Description

بوتیل پارابن یا بوتیل p- هیدروکسی بنزوات یک ترکیب آلی است که یک جامد سفید رنگ می باشد و در حلالهای آلی محلول است. ثابت شده است که یک نگهدارنده ضد میکروبی بسیار موفق در لوازم آرایشی است. همچنین در سوسپانسیون های دارویی و به عنوان افزودنی طعم دهنده در صنایع غذایی استفاده می شود. اعضای خانواده پارابن در محصولات میوه و سبزیجات مانند جو ، دانه کتان و انگور یافت می شوند. همچنین مشخص شده است که بوتیل پارابن در برخی از میکروارگانیسم ها از جمله Microbulbifer تولید می شود. بوتیل پارابن با استری شدن 4-هیدروکسی بنزوئیک اسید با 1-بوتانول در حضور کاتالیزور اسید مانند اسید سولفوریک تهیه می شود. بوتیل پارابن یکی از رایج ترین افزودنی های باکتری کش/قارچ کش در لوازم آرایشی است. از دهه 1940 در محصولات آرایشی و از سال 1924 در محصولات دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. محبوبیت بوتیل پارابن در این محصولات به دلیل سمیت کم آن در انسان و خواص ضد میکروبی آن ، به ویژه در برابر کپک و مخمر است. اکنون در بیشتر محصولات آرایشی از جمله سایه چشم ، کرم مرطوب کننده ، کرم ضد پیری ، کرم ضدآفتاب و کرم ضد آفتاب یافت می شود. همچنین بعنوان محلولهای دارای قدرت کم یونی به عنوان نگهدارنده در برخی از غذاها و داروها استفاده می شود. در بیشتر لوازم آرایشی از پارابن در سطوح پایین ، از 0.01 تا 0.3 استفاده می شود. بوتیل پارابن در غلظتهای پایین در سوسپانسیون های مایع و جامد دارویی مانند تیلنول (استامینوفن) و ایبوپروفن استفاده می شود. مکانیسم دقیق نحوه عملکرد پارابن ها هنوز ناشناخته است اما برخی فرضیه ها حاکی از آن است که این ماده با مهار سنتز DNA و RNA و آنزیم هایی مانند ATPase و فسفوترانسفراز در برخی گونه های باکتریایی عمل میکند. همچنین فرضیه دیگری مطرح شده است که می گوید پارابن ها با ایجاد اختلال در لایه چربی , احتمالاً باعث نشت اجزای درون سلولی شده و در فرایندهای نقل و انتقال غشایی تداخل ایجاد می کنند.

ملاحظات: Remarks

در دسامبر 2010 ، کمیته علمی سازمان حمایت از مصرف کننده اتحادیه اروپا (SCCP) گزارش داد که اطلاعات کافی برای ارزیابی خطرات بوتیل پارابن در انسان در دسترس نیست. این کمیته همچنین اعلام کرده است که استفاده از بوتیل پارابن و پروپیل پارابن را به عنوان نگهدارنده در محصولات آرایشی و بهداشتی برای مصرف کننده ایمن می داند، اگر مجموع غلظت های انفرادی آنها از 0/19 درصد تجاوز نکند. دانمارک استفاده از بوتیل پارابن را برای محصولات کودکان زیر سه سال محدود کرده است در سال 2003 ، بوتیل پارابن برای استفاده به عنوان افزودنی طعم دهنده در غذا توسط سازمان غذا و کشاورزی ایالات متحده و سازمان بهداشت جهانی تایید شد. بوتیل پارابن همچنین توسط آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده تحت قانون کنترل مواد سمی ایالات متحده در 1976 و قانون حشره کش ها ، قارچ کش ها و قانون جوندگان کش تنظیم شده است. در سال 2020 آژانس شیمیایی اروپا (ECHA) بوتیل پارابن را با نگرانی بسیار بالا (SVHC) در لیست کاندیداها اضافه کرد تا در پیوست XIV REACH در دسته "مواد سمی برای تولید مثل" درج شود. پارابن های زنجیره بلند مانند بوتیل پارابن ، بیشتر از پارابن های زنجیره ای کوتاه مانند متیل یا اتیل پارابن استروژنیک هستند. این تفاوت به دلیل چربی دوست بودن این مواد به آنها نسبت داده می شود. هنگامی که بوتیل پارابن همراه با متیل ، اتیل و پروپیل پارابن آزمایش می شود ، رقابتی ترین اتصال به گیرنده های استروژن را در موش نشان می دهد. بوتیل پارابن در غلظتهای کم در چربی سینه انسان و تومورهای سینه یافت شده است. با مرور برنامه ملی سم شناسی ، نتیجه گیری شد: "هیچ شواهدی مبنی بر خطر آشکار برای ایجاد سرطان سینه ناشی از استفاده از لوازم آرایشی زیر بغل حاوی پارابن وجود ندارد." مطالعات روی حیوانات بی نتیجه بوده است. تجویز خوراکی بوتیل پارابن به موش های هشت هفته ای باعث ایجاد تومورهایی مانند لنفوم تیموس ، لوسمی لنفوئید غیر تیموس و لوسمی میلوئید شده است. با این حال ، مطالعات مشابه هیچ افزایش قابل توجهی در تومورها پس از تجویز بوتیل پارابن پیدا نکرده اند. بوتیل پارابن در لیست مواد سرطان نزای آژانس بین المللی تحقیقات سرطان نوشته نشده است.

خاستگاه: Origin

بوتیل پارابن با استری شدن 4-هیدروکسی بنزوئیک اسید با 1-بوتانول در حضور کاتالیزور اسید مانند اسید سولفوریک و به صورت صنعتی تولید می شود.

حلالیت: Solution

استون
اتانول
کلروفرم
گلیسیرین
پروپیلن گلیکول

موارد مصرف: Applications

سایه چشم
کرم ضد آفتاب
مرطوب کننده صورت
عطر و ادکلن
ضد پیری
خمیر دندان
ریمل

عملکرد: Function

( Masking ) پوشاننده
( Preservative ) نگهدارنده

تامین کنندگان: Suppliers

BASF
Clariant
Chemir
KOEI KOGYO
Sharon



نقطه جوش: Boiling Point

نقطه ذوب: Melting Point

-

68

رنگ: Color

شکل: Shape

بیرنگ

پودر کریستالی

بو: Smell

مزه: Taste

- -

فرمول شیمیایی: Chemical Formula

وزن ملکولی: Molecular Weight

C11H14O3

-

کد بین المللی: CAS Number

کد اتحادیه اروپا: EINECS

94-26-8

-

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید