کرم های دورچشم بسیار متنوع اند و هر کدام کاربردهای جداگانه ای دارند چون فرمول و ترکیب های مختلفی دارند و اثر به خصوصی بر پوست می گذارند. کرم های دور چشم بطور کلی به سه دسته ضد چروک , از بین برنده پف زیر چشم و از بین برنده تیرگی زیر چشم تقسیم می شوند
ضدچروک: برای از بین بردن چروک، مرطوب کردن پوست اهمیت زیادی دارد. این سری از کرم ها معمولا حاوی مواد افزایش دهنده سرعت ساخت کلاژن و آنتی اکسیدان می باشند. cc، آلفاهیدروکسی اسیدها، پپتیدها و ویتامین A، ویتامین E و ویتامین C ترکیب های اصلی این کرم ها هستند. چروک ها معمولا زیرچشم و در گوشه ها به این دلیل ایجاد می شوند که در این نواحی غدد چربی کمتری وجود دارد و پوست نازک تر است. از طرفی بسیاری از حالت های چهره مانند خنده، گریه و خشم این ناحیه را تحت تاثیر قرار می دهد.
از بین برنده پف زیرچشم: ژل های خنک کننده بهترین محصولات برای از بین بردن پف زیرچشم هستند. زیرا زودتر خشک می شوند اما کرم ها مقدار زیادی مرطوب کننده دارند و رفع مشکل را به تاخیر می اندازند. عصاره خیار و کافئین موجود در این دسته از محصولات می توانند در از بین رفتن پف زیرچشم موثر باشند. پف زیرچشم زمانی ایجاد می شود که زیرپوست مایع جمع شود که این حالت هنگامی که از خواب بیدار می شوید مشهودتر است. ضمنا حساسیت و سینوزیت هم می توانند این حالت را تشدید کنند.
برطرف کننده تیرگی زیرچشم: این محصولات، رطوبت ازدست رفته زیرچشم را به آن بازمی گردانند و برای از بین بردن موقت سیاهی زیرچشم ها مفید هستند. کرم هایی که مرطوب کننده های قوی دارند، تولید کلاژن را تحریک و پوست نازک زیرچشم را تقویت می کنند. محصول هایی که رنگ تیره زیرچشم را از بین می برند، باید حاوی ۲ ۱ درصد هیدروکینون باشند. تیرگی زیرچشم یا ارثی است یا در اثر افزایش سن ایجاد می شود. در اثر افزایش سن، پوست زیرچشم نازک تر و رگ های داخل آن مشهودتر می شوند. این تیر گی ها با کم خوابی و قرارگرفتن در معرض آفتاب و یائسگی هم به وجود می آیند. تیرگی زیرچشم سخت از بین می رود به خصوص اگر ارثی باشد. امروزه محصول های حاوی ضدآفتاب نیز به بازار عرضه شده است تا از آفتاب سوختگی دورچشم جلوگیری کنند.
نحوه صحیح استفاده از کرم های دور چشم به این ترتیب است که قبل از استفاده از این محصول باید منطقه زیر چشم را بطور کامل با پاک کننده های مناسب تمیز کرده و سپس مقداری کرم را به آرامی به پوست زیر چشم می مالیم و از گوشه داخلی چشم شروع به ماساژ کرده و کم کم به سمت گوشه بیرونی پیش روی می کنیم در این حالت حرارت انگشت موجب ذوب شدن کرم شده و به راحتی به داخل سلول های پوست نفوذ می کند. دقت کنید که زیاد نزدیک خط مژه حرکت نکنید تا کرم به داخل چشم نرود چون مواد اکتیو موجود در کرم ممکن است منجر به ایجاد ورم و التهاب در چشم شود. ناحیه پوست زیر چشم را با ضربات بسیار ملایم انگشت تا حدی که کرم کاملا جذب پوست شود ماساژ دهید. کرمهای دور چشم را میتوان هم در طول روز و هم شب قبل از خواب استفاده کرد. برخی از کرمهای دور چشم که خواص ضدآفتاب هم دارند مخصوص استفاده در طول روز هستند.