ویتامین ای / TOCOPHERYL ACETATE

0
2382

مولف : آقای احمد بهتری از شرکت ناردین کالا

ویتامین ای یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که همچون ویتامین ث خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و اثر شیمیایی مخربی که به بافت‌های بدن لطمه می‌زند را از بین می‌برد. ویتامین ای در سال ۱۹۲۰ میلادی کشف گردید و در سال ۱۹۳۶ میلادی از جوانه گندم جدا شد و آلفا توکوفرول نام گرفت، که این نام از کلمه یونانی TOKOS به معنی «تولد کودک» و کلمهٔ PHEREIM به معنی دنیا آوردن گرفته شده است و OL برای نشان دادن ساختار الکلی آن است. بعدها دو گونه دیگر به نام بتا و گاما توکوفرول کشف شدند که اثرشان نسبت به آلفا کمتر می باشد. این ویتامین در لایه چربی دیواره سلول و داخل سلول قرار می‌گیرد و از تخریب دیواره سلول جلوگیری می‌کند.
از آنجائیکه ویتامین E به نور , گرما و محیط قلیایی بسیار حساس است و اکسیده می شود لذا از طریق استیله کردن مقاومت آن را افزایش داده و بصورت آلفا توکوفریل استات به بازار عرضه شده است.
همان‌طور که گفته شد این ویتامین در بدن نقش یک آنتی اکسیدان را ایفا می‌کند و از سلول‌های بدن در مقابل تخریب حفاظت می‌کند، یعنی این ویتامین توانایی زیادی در خنثی کردن رادیکال‌های آزادی دارد که درون سلول‌های بدن و بطور طبیعی ساخته می‌شوند و چون دارای الکترون جفت‌نشده هستند برای متعادل کردن خودشان اقدام به جذب الکترون‌های سلول‌های سالم بدن می‌کنند و از این طریق به آنها صدمه می‌زنند. خاصیت آنتی اُکسیدانی این ویتامین به آن اجازه می‌دهد تا از لطمه دیدن سلول ها جلوگیری کرده و موجب کند شدن روند پیری سلول‌ها، تقویت انسان در مقابل آلودگی‌های زیست محیطی، بهبود بیماری‌های پوستی، زخم‌ها، اختلالات تولید مثل و کاهش علائم و نشانه‌های لوپوس می‌شود.
این ویتامین در روغن های گیاهی و در چربی حیوانی یافت می‌شود. به عنوان مثال روغن آفتاب گردان و زیتون٬ ذرت و بادام٬ آجیل تازه٬ اسفناج٬ کلم پیچ٬ سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین می‌باشند. همچنین روغن جوانه گندم غنی‌ترین ماده غذایی از لحاظ ویتامین ای می‌باشد.
ویتامین E همچنین گردش خون را در پوست سر بهبود می‌بخشد. ویتامین E می‌تواند رطوبت طبیعی پوست را حفظ کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر جلوگیری کند. این روغن همچنین باعث می‌شود که موهای‌تان سالم‌تر و شاداب‌تر به نظر برسند.
ویتامین E به استحکام دیواره‌های مویرگ‌های پوستی و تقویت رطوبت و قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند و به عنوان یک ماده‌ی مغذی طبیعی ضدِ پیری در بدن عمل می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ویتامین E به کاهش التهابات هم در بدن و هم در پوست کمک می‌کند و باعث جوان و سالم ماندن پوست می‌شود. این ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی همچنین هنگامی که در معرض دود سیگار یا اشعه‌های فرابنفش آفتاب باشید، شما را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می‌کند. مصرف ویتامین E به همراه ویتامین C، با التهابات پوستی پس از قرار گرفتن در معرض اشعه‌ی فرابنفش مبارزه می‌کند و همچنین می‌تواند در کاهش علائم آکنه و اگزما هم مؤثر باشد. از آنجا که ویتامین E بازسازی سلول‌ها را سرعت می‌بخشد، می‌تواند برای درمان زخم‌ها، آکنه و چین و چروک مورد استفاده قرار گیرد و باعث شود که پوست سالم‌تر و جوان‌تر به نظر برسد.
ورزش های استقامتی ۱۰ تا ۲۰ برابر حالت عادی، مصرف اکسیژن را افزایش می دهند که این مسئله تولید رادیکال های آزاد و در نتیجه تخریب عضلات و سایر بافت های بدن را افزایش می دهد. ویتامین E چون خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بعد از تمرینات شدید ورزشی باعث بازسازی سریع سلول های تخریب شده می شود. از اینرو استفاده از مکمل ها و محصولات حاوی ویتامین E در ورزشکاران حرفه ای توصیه می شود.

میزان حلالیت آن در آب بسیار کم است اما در اتانول کاملا محلول است

در محصولاتی مختلفی مورد استفاده است که دوز مصرفی برخی از آنها عبارتند از :

  • لوسیون بدن : 0.5% – 2%
  • فوم حمام : 0.5% – 3%
  • رژ لب : 1.5%
  • ضد آفتاب : 1% – 5%
  • محصولات مراقبت از ناخن : 1%
  • محصولات مراقبت از مو : 0.1% – 5%
  • حالت دهنده ها : 0.2% – 0.5%
  • تونیک مو : 0.2% – 5%
  • شامپو : 0.1% – 5%

FDA استفاده محدود از این ماده را در محصولات غذایی, آرایشی و بهداشتی مجاز دانسته است.
CIR استفاده محدود از این ماده را در محصولات غذایی, آرایشی و بهداشتی مجاز دانسته است.
CIR این ماده را جزو مواد آلرژن و حساسیت زا دسته بندی کرده است.
هیدروکینون یکی از ناخالصی های موجود در ویتامین ای است که بسیار مضر و خطرناک است.

این ماده اسامی مختلفی دارد مثل :

Vitamin E
Alpha-Tocopherylacetat
Tocopherol Acetat
Vitamin E Acetat
DL-alpha Tocopheryl Acetat
D-Alpha-Tocopheryl Acetate

تامین کنندگان اصلی این ماده شرکت های زیر می باشند:

  • DSM
  • BASF
  • ZMC
  • NHU

مشخصات نویسنده

آقای احمد بهتری از شرکت ناردین کالا

نام بین المللی: INCI Name

TOCOPHERYL ACETATE

نام رایج در اروپا: ECName

  • Vitamin E Alpha-Tocopherylacetat
  • Tocopherol Acetat
  • Vitamin E Acetat
  • DL-alpha Tocopheryl Acetat
  • D-Alpha-Tocopheryl Acetate
  • نام فارسی: Persian Name

  • توکوفریل استات
  • ویتامین ای
  • آلفا توکوفریل استات

    شرح کالا: Description

    ویتامین ای یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که همچون ویتامین ث خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و اثر شیمیایی مخربی که به بافت‌های بدن لطمه می‌زند را از بین می‌برد. ویتامین ای در سال ۱۹۲۰ میلادی کشف گردید و در سال ۱۹۳۶ میلادی از جوانه گندم جدا شد و آلفا توکوفرول نام گرفت، که این نام از کلمه یونانی TOKOS به معنی «تولد کودک» و کلمهٔ PHEREIM به معنی دنیا آوردن گرفته شده است و OL برای نشان دادن ساختار الکلی آن است. بعدها دو گونه دیگر به نام بتا و گاما توکوفرول کشف شدند که اثرشان نسبت به آلفا کمتر می باشد. این ویتامین در لایه چربی دیواره سلول و داخل سلول قرار می‌گیرد و از تخریب دیواره سلول جلوگیری می‌کند. از آنجائیکه ویتامین E به نور , گرما و محیط قلیایی بسیار حساس است و اکسیده می شود لذا از طریق استیله کردن مقاومت آن را افزایش داده و بصورت آلفا توکوفریل استات به بازار عرضه شده است. همان‌طور که گفته شد این ویتامین در بدن نقش یک آنتی اکسیدان را ایفا می‌کند و از سلول‌های بدن در مقابل تخریب حفاظت می‌کند، یعنی این ویتامین توانایی زیادی در خنثی کردن رادیکال‌های آزادی دارد که درون سلول‌های بدن و بطور طبیعی ساخته می‌شوند و چون دارای الکترون جفت‌نشده هستند برای متعادل کردن خودشان اقدام به جذب الکترون‌های سلول‌های سالم بدن می‌کنند و از این طریق به آنها صدمه می‌زنند. خاصیت آنتی اُکسیدانی این ویتامین به آن اجازه می‌دهد تا از لطمه دیدن سلول ها جلوگیری کرده و موجب کند شدن روند پیری سلول‌ها، تقویت انسان در مقابل آلودگی‌های زیست محیطی، بهبود بیماری‌های پوستی، زخم‌ها، اختلالات تولید مثل و کاهش علائم و نشانه‌های لوپوس می‌شود. این ویتامین در روغن های گیاهی و در چربی حیوانی یافت می‌شود. به عنوان مثال روغن آفتاب گردان و زیتون٬ ذرت و بادام٬ آجیل تازه٬ اسفناج٬ کلم پیچ٬ سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین می‌باشند. همچنین روغن جوانه گندم غنی‌ترین ماده غذایی از لحاظ ویتامین ای می‌باشد. ویتامین E همچنین گردش خون را در پوست سر بهبود می‌بخشد. ویتامین E می‌تواند رطوبت طبیعی پوست را حفظ کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر جلوگیری کند. این روغن همچنین باعث می‌شود که موهای‌تان سالم‌تر و شاداب‌تر به نظر برسند. ویتامین E به استحکام دیواره‌های مویرگ‌های پوستی و تقویت رطوبت و قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند و به عنوان یک ماده‌ی مغذی طبیعی ضدِ پیری در بدن عمل می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ویتامین E به کاهش التهابات هم در بدن و هم در پوست کمک می‌کند و باعث جوان و سالم ماندن پوست می‌شود. این ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی همچنین هنگامی که در معرض دود سیگار یا اشعه‌های فرابنفش آفتاب باشید، شما را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می‌کند. مصرف ویتامین E به همراه ویتامین C، با التهابات پوستی پس از قرار گرفتن در معرض اشعه‌ی فرابنفش مبارزه می‌کند و همچنین می‌تواند در کاهش علائم آکنه و اگزما هم مؤثر باشد. از آنجا که ویتامین E بازسازی سلول‌ها را سرعت می‌بخشد، می‌تواند برای درمان زخم‌ها، آکنه و چین و چروک مورد استفاده قرار گیرد و باعث شود که پوست سالم‌تر و جوان‌تر به نظر برسد. ورزش های استقامتی ۱۰ تا ۲۰ برابر حالت عادی، مصرف اکسیژن را افزایش می دهند که این مسئله تولید رادیکال های آزاد و در نتیجه تخریب عضلات و سایر بافت های بدن را افزایش می دهد. ویتامین E چون خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بعد از تمرینات شدید ورزشی باعث بازسازی سریع سلول های تخریب شده می شود. از اینرو استفاده از مکمل ها و محصولات حاوی ویتامین E در ورزشکاران حرفه ای توصیه می شود.

    ملاحظات: Remarks

  • FDA استفاده محدود از این ماده را در محصولات غذایی, آرایشی و بهداشتی مجاز دانسته است.
  • CIR استفاده محدود از این ماده را در محصولات غذایی, آرایشی و بهداشتی مجاز دانسته است.
  • CIR این ماده را جزو مواد آلرژن و حساسیت زا دسته بندی کرده است.
  • هیدروکینون یکی از ناخالصی های موجود در ویتامین ای است که بسیار مضر و خطرناک است.

    حلالیت: Solution

    میزان حلالیت آن در آب بسیار کم است در اتانول کاملا محلول است

    موارد مصرف: Applications

  • محصولات مراقبت از پوست محصولات مراقبت از صورت
  • محصولات مراقبت از مو
  • محصولات مراقبت از آفتاب
  • محصولات مراقبت از کودکان

    دوز مصرفی: Dosage

    • لوسیون بدن : 0.5% - 2%
    • فوم حمام : 0.5% - 3%
    • رژ لب : 1.5%
    • ضد آفتاب : 1% - 5%
    • محصولات مراقبت از ناخن : 1%
    • محصولات مراقبت از مو : 0.1% - 5%
    • حالت دهنده ها : 0.2% - 0.5%
    • تونیک مو : 0.2% - 5%
    • شامپو : 0.1% - 5%

    عملکرد: Function

  • ( Antioxidant ) آنتی اکسیدان
  • ( Skin Conditioner ) حالت دهنده پوست

    تامین کنندگان: Suppliers

  • Vitamin E Alpha-Tocopherylacetat
  • Tocopherol Acetat
  • Vitamin E Acetat
  • DL-alpha Tocopheryl Acetat
  • D-Alpha-Tocopheryl Acetate


  • نقطه جوش: Boiling Point

    نقطه ذوب: Melting Point

    200 - 220 درجه سانتی گراد

    2.5-3.5 درجه سانتی گراد

    رنگ: Color

    شکل: Shape

    کهربایی

    مایع ویسکوز

    بو: Smell

    مزه: Taste

    بی بو

    -

    فرمول شیمیایی: Chemical Formula

    وزن ملکولی: Molecular Weight

    C29H50O2

    472.74

    کد بین المللی: CAS Number

    کد اتحادیه اروپا: EINECS

    7695-91-2 58-95-7

    231-710-0 200-405-4

  • ارسال یک پاسخ

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید