منتول / MENTHOL

0
1229

نام بین المللی: INCI Name

MENTHOL

نام رایج در اروپا: ECName

Menthol

نام فارسی: Persian Name

منتول

شرح کالا: Description

جوهر نعنا که یک الکل ده کربنی است از روغن اسانس خالص نعنا استخراج می‌شود و به عنوان چاشنی و ماده معطر و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ازای هر ۴ الی ۵ کیلوگرم نعنا نزدیک به ۱۰ گرم می‌توان جوهر نعنا استخراج کرد، که هر گرم آن دارای ارزش قیمتی تجاری و بازاری بالایی است. منتول در دمای اتاق به صورت جامد است. منتول ماده موثر گیاه آویشن است که به صورت طبیعی در گیاهانی مانند نعنا و اکالیپتوس نیز پیدا می شود. این ماده آلی به علت ویژگی ها و بوی تندی که دارد در صنایع داروسازی، آرایشی و عطر سازی استفاده می شود. نزدیک به 2000 سال پیش در کشور ژاپن کشف شده است. به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و فوائد زیادی دارد. در کرم های اصلاح، ژل خنک کننده و همچنین پماد ویکس استفاده می شود. منتول به طور کلی برای بدن عوارضی ندارد اما تنها موردی که باید در مصرف منتول احتیاط کرد، برای زنان باردار است که باید از تماس مستقیم آن با پوست خود، دوری کنند منتول به‌طور انتخابی , انتهای اعصاب حسی مربوط به سرما را تحریک کرده و باعث احساس سرما می‌شود؛ و همچنین مصرف آن بر روی پوست باعث گشاد شدن عروق می‌شود و احساس سرما ایجاد می‌کند و به دنبال آن اثر ضد درد ظاهر می‌گردد. منتول کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت پزشکی و داروسازی دارد. اثرات ضد باکتریایی، ضد درد و خاصیت آنتی اکسیدانی این ماده، باعث استفاده فراوان آن در این صنعت شده است. منتول موجود در ترکیبات، باعث افزایش نفوذ در پوست می شود. درنتیجه با ماساژ دادن آن به قسمت هایی از بدن که دچار درد های موضعی هستند، باعث تسکین درد می شود. همچنین خاصیت ضد التهابی این ماده در برطرف کردن اسپاسم عضلانی موثر است. منتول به عنوان طعم دهنده در تولید خمیر دندان ، آدامس، آب نبات، براق کننده لب و به طور کلی در محصولات مراقبت از دهان استفاده می شود. همچنین در محصولات شامپو و صابون به عنوان یک ماده خنک کننده و معطر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در حالت دهنده های مو از ترکیبات منتول استفاده می شود.

ملاحظات: Remarks

بلعیدن منتول بیش از ده گرم می‌تواند سمی باشد و همچنین در صورت مصرف بیش از حد محصولات حاوی منتول امکان اُوِردوز وجود دارد. میانگین دوز مرگبار در موش آزمایشگاهی در حدود 192 mg/kg برآورد شده‌است. البته منابع دیگری اعداد بالاتری مانند 2900 mg/kg در موش و 5001 mg/kg در خرگوش را اعلام کرده‌اند.

خاستگاه: Origin

یک الکل مونوترپن حلقوی است که به اندازه 0.2 درصد از جرم گیاه نعنا، جوهر نعنا استخراج می شود. یک ترکیب آلی 10 کربنه است که در اثر سنتز مصنوعی ایجاد می شود. این ترکیب طبیعی، ماده مومی با ساختار بلوری، دارای سه اتم کربن نامتقارن و بنابراین، دارای چهار جفت ایزومر نوری یعنی (+) و (-) ایزومنتول، (+)و (-) منتول، (+) و (-)نئومنتول، (+) و (-) نئوایزومنتول است.

حلالیت: Solution

به آهستگی در آب حل می شود

موارد مصرف: Applications

خمیر دندان
دهانشویه
شامپو
پماد مسکن

عملکرد: Function

( Denaturant ) دناتورانت
( Masking ) پوشاننده
( Refreshing ) رفرش کننده
( Soothing ) آرام بخش



نقطه جوش: Boiling Point

نقطه ذوب: Melting Point

212

37

رنگ: Color

شکل: Shape

سفید

جامد کریستالی

بو: Smell

مزه: Taste

- -

فرمول شیمیایی: Chemical Formula

وزن ملکولی: Molecular Weight

C10H20O

-

کد بین المللی: CAS Number

کد اتحادیه اروپا: EINECS

1490-04-6 / 2216-51-5 / 89-78-1 / 15356-70-4

-

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید