کربومر / Carbomer

0
224

نام رایج در اروپا: ECName

کارباپول (Carbapol)

نام فارسی: Persian Name

کربومر

شرح کالا: Description

ماده کربومر (Carbomer) یا پلی آکریلیک اسید (Polyacrylic Acid) که تحت عنوان کارباپول (Carbapol) نیز شناخته می شود، اصطلاحی در علم شیمی آلی است که برای یک سری از پلیمرهای ساخته شده از اسید آکریلیک به کار می رود. کربومرها پودر های کرکی نرم و پرزدار , با وزن مولکولی بالا در گروه عاملی کربوکسیلیک اسید هستند که غالبا به عنوان ژل در محصولات آرایشی و مراقبت های شخصی استفاده می شوند.
فرمول کربومر C3H4O2 و چگالی کربومر ۱۵/۱ گرم بر میلی لیتر در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است که با آلیل ساکارز (Allyl Sucrose) یا آلیل پنتایریتریتول(Allyl Pentaerythritol) پیوند دارند، در طیف گسترده ای از انواع محصولات پوست، مو، ناخن، محصولات آرایشی و همچنین مایعات ضد عفونی کننده یافت می شوند.
کربومرها در فرمولاسیون های ژل مانند به کار گرفته می شوند؛ چرا که با ترکیب شدن در آب با pH خنثی، با تبدیل شدن به یک آنیون یک قوام مشابه کلوئیدی و قارچ مانند (موقتی) ایجاد می کنند که سبب شده است تا این ماده در مرطوب کننده های صورت، کرم های ضد آفتاب، شامپوها، کرم های چشم، محصولات ضد پیری، خمیر دندان ها، پاک کننده ها و اسکراب ها مصرف شوند.
در مصارف دیگر، کربومرها به سبب قابل حل بودن در چربی ها، با مقدار مصرف بین ۲۵/۰ و ۵/۰ درصد در کرم ها، لوسیون ها، پمادها، و ژل های دوشایی با مقاوم کردن قشر نازک هیدرولیپیدی پوست سبب ایجاد حس خشنودی برای انسان می شوند و رطوبت پوست را حفظ می کنند. به طور کلی، کربومر یک ماتریس ژل با ظاهر کریستالی قابل لمس است که برای فرمول های موضعی در آماده سازی کرم یا ژل مناسب می باشد.

کربومرها به عنوان هموارکننده و با ویژگی های رئولوژیکی مختلف خود با یک فرایند متقاطع تولید می شوند که با توجه به درجه همبستگی و شرایط تولید آن ها، انواع مختلفی از آن ها موجود است. از انواع کربومر می توان نام برد عبارتند از: کربومر 934 (Carbomer 934 P) = مناسب برای داروهای خوراکی
کربومر 940 (Carbomer 940 GE) = مناسب برای داروهای خارجی
کربومر941 (Carbomer 941 GE) = که P نماد درجه خوراکی و GE نماد درجه پزشکی می باشد.
کربومر 980

کربومر 934 که مانند سایر کربومرها با عنوان کارباپول نیز شناخته میشود یکی دیگر از انواع این پلیمر میباشد و عدد کربومر 934 به وزن مولکولی و اجزا ان اشاره میکند. اما در کل کربومرها پودرهای هستند که وزن مولکولی بالا داشته و منبسط شونده میباشند و از ویژگی منبسط شوندگی بالای آنها باید ساخت ژل ها بهره می برند. همچنین در ادامه بررسی ویژگیهای کربومر 934 باید بگوییم این نوع کربومر که یک ماتریس ژل با ظاهر کریستالی دارد برای داروهای خوراکی بسیار استفاده می گردد؛ زیرا در آب حل شده و در کنار نقش امولسیون کنندگی، نقش تثبیت کننده و تعلیق کنندگی را نیز بازی میکند.

کربومر 940 رایج ترین نوع کربومر میباشد که در تهیه داروهای خوراکی کاربرد بسیاری یافته است. این پلیمر پلی وینیل کربوکسی است که با خواص ویژه خود، یکی از بهترین تقویت کننده های ویسکوزیته شناخته شده، میباشد و این مزیت تقویت کنندگی است که سبب شده در صنعت داروسازی در کاربردهایی چون معلق سازی مواد جامد، تغلیظ آب، ساخت روغن بدون امولسیون و تثبیت آب در روغن، ظاهر گردد؛ اما قابل ذکر است؛ سایر صنایع نیز از کربومر 940 محصول چشم پوشی نکرده اند و از ویژگی های ضد خوردگی، روان کنندگی و ضد رسوب بودن آن جهت تولید محصولات مختلف بهره ببرند.

کربومر 941 پلیمر ساخته شده از اسید اکریلیک میباشد که به رنگ سفید دیده میشود. تفاوت این کربومر با سایر انواع کربومر ها به علت ویسکوزیته و وزن مولکولی متفاوت است، در صورتی که خواص شیمیایی آنها مشابه هم میباشد. همه این پلیمرها غیرفعال هستند، اسیدیته انها حدود 3 میباشد و در اسیدیته 6 تا 10 خنثی می گردند. کربومر 941 نیز مانند سایر انواع کربومرها ویسکوزیته را در محصولات، تنظیم کرده و به تعلیق مواد جامد غیر حلال در مایعات کمک می نماید. سازوکار تاثیر آنها در ویسکوزیته، بدین ترتیب میباشد که به علت دفع بار در زمان خنثی شدن و افزایش حجم تا 1000 برابر، به تقویت ویسکوزیته کمک میکند.

حلالیت: Solution

محلول در آب

موارد مصرف: Applications

ژل کرم
ژل مو
لوسیون‌ها
کرم‌ها

دوز مصرفی: Dosage

بسته به نوع فرمول، سطح مصرف معمولی 0.1-0.5٪ است. کربومر باید کاملاً مخلوط و هیدراته شود. افزایش pH به > 6.0، ساختار ژلی می‌دهد. خنثی‌سازی را می‌توان با پایه‌های معدنی مانند سدیم هیدروکسید یا هیدروکسید پتاسیم یا تری اتانول آمین (TEA) انجام داد.

عملکرد: Function

تثبیت کننده امولسیون
افزایش ویسکوزیته
استابلایزر
ژل ساز
کنترل ویسکوزیته



نقطه جوش: Boiling Point

نقطه ذوب: Melting Point

۱۴۱ درجه سانتی گراد

۱۳

رنگ: Color

شکل: Shape

سفید

پودر

بو: Smell

مزه: Taste

- -

فرمول شیمیایی: Chemical Formula

وزن ملکولی: Molecular Weight

C3H4O2

۷۲.۰۶ g/mol

کد بین المللی: CAS Number

کد اتحادیه اروپا: EINECS
- -

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید