دکسپانتنول / PANTHENOL

0
2460

مولف : آقای احمد بهتری از شرکت ناردین کالا

پانتنول یا دکسپانتنول فرم الکلی اسید پانتوتنیک است که به آن پروویتامین B5 نیز گفته می شود. این ماده به راحتی به داخل سلول نفوذ کرده و بلافاصله پس از ورود به شکل اسید پانتنوتنیک تغییر شکل می یابد. اسید پانتوتنیک یک ماده بسیار جاذب الرطوبه است و رطوب محیط را جذب کرده و در خود نگهداری می کند لذا برای حفظ و نگهداری رطوبت سلول بسیار مناسب است از اینرو از پانتنول که یک مایع بسیار ویسکوز و بی رنگ است به عنوان یک مرطوب کننده و آبرسان خوب , در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می رود.
از دیگر خواص این ماده کاهش خارش و التهاب پوست و افزایش سفتی و الاستیسیته پوست می باشد. در محصولات از بین برنده جای زحم از این ماده به همراه آلانتوین استفاده می شود که موجب تسریع روند بهبود زخم می شود.
پانتنول به راحتی به تار مو چسبیده و آنرا بطور کامل می پوشاند لذا میزان شانه خوری آن را افزایش داده و درخشنده گی مو را افزایش می دهد.

پانتنول بطور کلی دو نوع انانتیومر L و D دارد که فقط فرم D آن خواص بیولوژیکی دارد که به همین خاطر به آن دکسپانتنول و یا دی پانتنول گفته می شود. در محصولات دارویی فقط فرم D قابل استفاده است ولی در محصولات آرایشی و بهداشتی می توان از فرم D و فرم راسمیک که مخلوط D و L است نیز استفاده کرد.

در آب , الکل و گلیسیرین بسیار محلول است. در اتر کمی حل می شود. در چربی , روغن های گیاهی و معدنی نا محلول است

دوز مصرفی این ماده به شرح زیر است :

  • شامپو : 1 الی 2 %
  • کرم مرطوب کننده : 0.5 الی 5 %
  • کرم ضد آفتاب : 1 الی 5 %
  • لوسیون مو : 1 الی 2 %
  • نرم کننده مو : 1 الی 2 %
  • افترشیو : 0.5 الی 2 %
  • لوسیون بدن : 0.5 الی 2 %

FDA این ماده را کاملا بی خطر توصیف کرده است و مصرف آن را در محصولات خوراکی و مکمل های دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی بلا مانع دانسته است.
ECDS اعلام کرده است که این ماده به هیچ عنوان سمی نیست و نه برای انسان و نه برای محیط زیست آسیب رسان نمی باشد.
CIR مصرف این ماده را در محصولات آرایشی بهداشتی بلا مانع دانسته است.

اسامی مشابه آن عبارتند از :

D-PANTOTHENYL
ALCOHOLDEXPANTHENOLPANTOTHENYL
ALCOHOLPROVITAMIN B5
DL-PANTOTHENYL ALCOHOL

تامین کنندگان اصلی این ماده شرکت های زیر می باشند

DSM
BASF
XINFA
XINFU

مشخصات نویسنده

احمد بهتری - شرکت ناردین کالا

نام بین المللی: INCI Name

PANTHENOL

نام رایج در اروپا: ECName

Dexpanthenol

نام فارسی: Persian Name

دکسپانتنول

رتبه بندی: Ranking

خیلی خوب

شرح کالا: Description

پانتنول یا دکسپانتنول فرم الکلی اسید پانتوتنیک است که به آن پروویتامین B5 نیز گفته می شود. این ماده به راحتی به داخل سلول نفوذ کرده و بلافاصله پس از ورود به شکل اسید پانتنوتنیک تغییر شکل می یابد. اسید پانتوتنیک یک ماده بسیار جاذب الرطوبه است و رطوب محیط را جذب کرده و در خود نگهداری می کند لذا برای حفظ و نگهداری رطوبت سلول بسیار مناسب است از اینرو از پانتنول که یک مایع بسیار ویسکوز و بی رنگ است به عنوان یک مرطوب کننده و آبرسان خوب , در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می رود. از دیگر خواص این ماده کاهش خارش و التهاب پوست و افزایش سفتی و الاستیسیته پوست می باشد. در محصولات از بین برنده جای زحم از این ماده به همراه آلانتوین استفاده می شود که موجب تسریع روند بهبود زخم می شود. پانتنول به راحتی به تار مو چسبیده و آنرا بطور کامل می پوشاند لذا میزان شانه خوری آن را افزایش داده و درخشنده گی مو را افزایش می دهد. پانتنول بطور کلی دو نوع انانتیومر L و D دارد که فقط فرم D آن خواص بیولوژیکی دارد که به همین خاطر به آن دکسپانتنول و یا دی پانتنول گفته می شود. در محصولات دارویی فقط فرم D قابل استفاده است ولی در محصولات آرایشی و بهداشتی می توان از فرم D و فرم راسمیک که مخلوط D و L است نیز استفاده کرد.

ملاحظات: Remarks

FDA این ماده را کاملا بی خطر توصیف کرده است و مصرف آن را در محصولات خوراکی و مکمل های دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی بلا مانع دانسته است. ECDS اعلام کرده است که این ماده به هیچ عنوان سمی نیست و نه برای انسان و نه برای محیط زیست آسیب رسان نمی باشد. CIR مصرف این ماده را در محصولات آرایشی بهداشتی بلا مانع دانسته است.

خاستگاه: Origin

پانتول ممکن از منشا گیاهی , جانوری و یا شیمیایی تولید شود.

حلالیت: Solution

در آب , الکل و گلیسیرین بسیار محلول است. در اتر کمی حل می شود. در چربی , روغن های گیاهی و معدنی نا محلول است

موارد مصرف: Applications

شامپو
لوسیون
کرم
نرم کننده مو
پماد سوختگی

دوز مصرفی: Dosage

  • شامپو : 1 الی 2 %
  • کرم مرطوب کننده : 0.5 الی 5 %
  • کرم ضد آفتاب : 1 الی 5 %
  • لوسیون مو : 1 الی 2 %
  • نرم کننده مو : 1 الی 2 %
  • افترشیو : 0.5 الی 2 %
  • لوسیون بدن : 0.5 الی 2 %

عملکرد: Function

( Antistatic ) آنتی استاتیک ( Hair Conditioner ) حالت دهنده مو ( Skin Conditioner ) حالت دهنده پوست (Humectant) آبرسان

تامین کنندگان: Suppliers

DSM BASF XINFA XINFU



نقطه جوش: Boiling Point

نقطه ذوب: Melting Point

118 الی 120 درجه سانتیگراد

66-69 درجه سانتیگراد

رنگ: Color

شکل: Shape

بیرنگ یا زرد کمرنگ

مایع ویسکوز

بو: Smell

مزه: Taste

بی بو

کمی تلخ

فرمول شیمیایی: Chemical Formula

وزن ملکولی: Molecular Weight

C9H19NO4

205.3

کد بین المللی: CAS Number

کد اتحادیه اروپا: EINECS

81-13-0 / 16485-10-2

201-327-3

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید